Programma Diekhuus

Evenement

20171120_afb_Shakespeare400.jpg
Titel: Lunchvoorstelling 'De muzikale Shakespeare'
Wanneer: Maandag 20 November 2017, 11:00
Waar: Diekhuus, Rabobankzaal - Middelharnis
Categorie: Theater
 
 

Omschrijving

Muziek en literatuur: een prachtige klassieke combinatie. Ter ere van het vierhonderdste sterfjaar van William Shakespeare hebben Stichting ProArte, de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta deze geniale toneelschrijver het afgelopen jaar muzikaal in het zonnetje gezet. Maandag 20 november is deze bijzondere muzikale voorstelling te zien in het Diekhuus.

Zo brengt de Portugese zangeres mastersopraan Sara Moreira Marques Shakespeare’s werk muzikaal tot leven. Onder meer As you like it, Twelfth night, Hamlet, Much ado about nothing: Het zijn niet de minste stukken, die sopraan Sara Moreira Marques onder begeleiding van pianist Aart den Ouden ten gehore brengt. Jannie den Ouden-Muller zal de muzikale passages voorzien van een levendige introductie over Shakespeare. Gezamenlijk weven zij een literair-muzikaal kleed, waarop woord en klank in een schitterend samenspel bij elkaar komen. De muziek is geschreven door Roger Quilter.

Na afloop van de voorstelling staat er een heerlijke luxe lunch voor uw klaar in onze foyer. Voor iedereen die een heerlijk lunchoptreden vol muziek en literatuur wil beleven, is dit een unieke kans."

Bio Sara Moreira Marques
20171120 afb SaraMoreiraMarques lunchvoorstelling
Sara Moreira Marques is een Portugese sopraan gevestigd in Rotterdam. Sara heeft een Master's Degree in klassieke zang van Codarts Rotterdam, waar ze o.a. studeerde bij de wereld beroemde sopraan Roberta Alexander. Tijdens haar studie heeft Sara zich met name gericht op opera en hedendaagse muziek. Haar grote muzikale veelzijdigheid heeft haar ook in contact gebracht met veel andere muziekstijlen die zij graag beoefent, zoals World Music, Jazz en Muziek Theater. Sara werkt momenteel als freelance solist en ensemble zanger, en treedt op met haar eigen kamermuziekprojecten SaraS duo en haar duo met de percussionist Renato Penêda. Daarnaast is zij lid van het Zed Kamerkoor en is eén van de oprichters van “Caffeine” een a-capella vocaal sextet en is een regelmatige gast bij het AKOM Ensemble.

20141020 bieb logo BZHDkl

Na afloop van de voorstelling staat er een heerlijke luxe lunch voor uw klaar in onze foyer.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
Rabobankzaal / 11.00 uur

met lunch:
€ 17,50 / leden bibliotheek € 15,00 
klik hier om te reserveren met lunch

zonder lunch € 10,00 
klik hier om te reserveren zonder lunch

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus, Rabobankzaal
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top